Slik gjør du julevasken

JULEVASK
Vil du starte det nye året ekstra ryddig?

Slik gjør du julevasken

Førjulstiden kan bli stressende med julegaver og julemat som skal handles inn, selskaper som skal planlegges, kaker bakes og huset som skal vaskes.
Når du står der med gjøremålslista i hånden kan det virke uoverkommelig, men det finnes løsninger som kan gjøre i alle fall julevasken litt enklere.
Grunnprinsippene
Det første som må gjøres i et rom, er å fjerne støvet. Støv fjernes best med en tørr mopp, gjerne av mikrofiber. Mikrofiberkluter er positivt ladet, mens støv er negativt ladet, derfor holder klutene godt på støvet. Er det smuler eller rusk på gulvet, må støvsugeren fram.
- Fjern støv så tørt som mulig. Begynner du med våt klut på et støvete gulv, klumper støvet seg sammen og blir vanskelig å fjerne.

Some steps til julevasken

. Rydd først – alltid!
Har du gjort en grundig jobb med ryddingen før du vasker, går alt annet så mye fortere!

. Fjern støv tørt
Det aller meste av smusset i hjemmet er tørt, og det fjernes best uten å vætes. Støvsug i alle kriker og kroker av møblene, og tørk støv av alt annet med en mikrofiberklut. Støvkluter i mikrofiber er statiske, og tiltrekker seg støvet på en helt annen måte enn en våt fille.

. Rengjør i skuffer og skap først
Skal du være grundig i rengjøringen, vask også der skitten ikke nødvendigvis synes. Gjør denne jobben før du tar resten av rommet, så unngår du støv og smuler på et nyvasket gulv.

. Husk peisen
Julen er tiden for peiskos, og det blir mye hyggeligere når asken er fjernet og glasset er rent. Spesialmidler beregnet for rengjøring av peis og ovn er langt mer effektive på fastbrent sot enn hva gamle kjerringråd er.

. Ta gulvet i to omganger
Gulvet bør alltid rengjøres i to omganger: først tørrmopping eller støvsuging for å fjerne alt løst, deretter en fuktig klut for å ta skitten som sitter fast. Bruk en type rengjøringsmiddel som er tilpasset gulvet ditt, og pass alltid på ikke å bruke for mye vann.

. Bruk forlengerskaft til de store flatene
Tak og vegger kan gjerne tørmoppes for å fjerne støv. Bruker du forlengerskaft også til gulvvasken, sparer du kroppen. Skrubbing på alle fire er aldri noen god idé for rygg og knær.

. Rent vann rengjør vinduer
Full vindusvask med nal, kjemikalier og vaskebøtte for å få vinduene til å skinne. En fuktig glassklut i mikrofiberklut er overraskende effektiv på glass, speil og vinduer, og vil ikke gi deg skjolder. Tørk eventuelt av med en tørr mikrofiberklut etterpå.

Har du kommet deg gjennom julerengjøringen, kan du gi deg seg et klapp på skulderen før du fortsetter alle de andre gjøremålene som venter. Riktig god jul!

JULEVASK

Få et gratis tilbud!

Leave a comment (all fields required)

Comments will be approved before showing up.